Жоро Шопа арестуван в Барселона, Испания ни го връща

Семерджиев е близък до повечето ВИП арестани на "Г.М. Димитров"

05.07.2019 06:15 2106 0
Жоро Шопа арестуван в Барселона, Испания ни го връща

49-годишният Георги Семерджиев, известен като Жоро Шопа, е бил задържан в четвъртък в къщата си в Барселона, съобщи Dir.bg, позовавайки се на източници в прокуратурата. Арестът му е извършен от испанските власти по искане за екстрадиция, отправено от Специализираната прокуратура у нас, заради укривателството на бизнесмена Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела.

В началото на март т.г. издирваните с червена бюлетина от Интерпол съпрузи бяха открити именно в дома на Шопа в Испания. Арабаджиеви са обвиняеми за участие в престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления.

Още тогава от държавното обвинение съобщиха, че срещу Семерджиев започва разследване за това, че е спомогнал Арабаджиеви - лица, които са обвинени в извършване на престъпление, да избегнат или да бъде осуетено спрямо тях наказателното преследване или да останат ненаказани, без да се е споразумял с тях преди да са извършили престъплението.

Георги Семерджиев е сред най-приближените на Евелин Банев-Брендо, с когато са родом от Тополовград. Докато кокаиновият бос беше зад решетките, именно Шопа управляваше хотелиерския му бизнес на Черноморието. През 2014 година срещу Семерджиев беше извършено покушение близо до столичния хотел "Хемус", когато килър стреля по него в гръб, но нито един от куршумите не беше смъртоносен.

Шопа е близък и с повечето ВИП клиенти на столичния следствен арест на "Г.М. Димитров".

Покрай приятелството му с Ветко и Маринела Арабаджиеви той дори кумува на сватбата на тяхната дъщеря със Стайко Стайков, син на алкохолния бос Миню Стайков, който също е в ареста в момента.

Семерджиев е братовчед с друга известна арестантка – Евгения Банева, съпругата на Николай Банев.

Изпрати новина