„Милен биеше мен и детето. Много пъти ми е посягал. Аз отказах да скитам с него и затова той ми отмъщава”.

Това заяви пред TrafficNews 27-годишната Павлинка, заради която стана мелето в приюта на отец Иван в Нови хан.

26-годишният мъж дошъл вчера вечерта в приюта, където живели майката и двегодишният му син и заявил, че иска да си прибере момчето, но жената категорично отказала. На сутринта той отново се появил, видимо неадекватен, и започнал да заплашва, че няма да си тръгне без детето. Извадил нож и започнал да заплашва жената, че ще я убие. Тогава се намесили отец Иван и неговият син отец Григорий, които се опитали да успокоят страстите.

Милен обаче замахнал с ножа към лицето на отец Иван и разрязал ухото му. После ранил в гърба и 35-годишен работник от приюта, който се опитал да помогне на свещеника.

„Когато се запознахме, беше добро момче. Но когато се роди детето, се промени. Не се грижеше за нас, биеше ме. Живеехме в Лозенец на квартира, но нямахме пари да си плащаме наема и останахме на улицата.

Една жена ми помогна и аз дойдох през септември при отец Иван. От тогава съм тук”, разказва своята история Павлинка. По думите й, Милен е умен, но не иска да работи. Дори знаел английски.

„Той е българин, аз – циганка. Обича да скита, иска да живее като клошар. Казах му: като не можеш да ми помогнеш, не ми пречи. Исках да останем приятели поне”, продължава с драмата си Павлинка. И споделя, че обича детето и иска да се грижи за него. „Съдбата ме научи да се справям сама. Имам средно образование, не съм глупава. Това, от което съм била лишена, го давам на детето - да го гушнеш, да му купиш сладолед. На мен това ми е липсвало”.

Жената казва, че се страхува от Милен и смята, че сега той още повече ще се озлоби.

 

Отец Иван: Искаше да ме заколи наркоман, когото изгонихме от приюта!Майката на сина му се скри зад мен и той ми налетя с два ножа, разказа пред TraficNews свещеникът

Вижте нападателя на отец Иван, бил пиян и надрусан!Мъжът искал да си прибере детето от майката, която потърсила подслон в приюта

Мъж рани отец Иван от Нови хан в главата, намушка още единСвещеникът се опитал да спре разправията между родители на оставено в приюта двегодишно дете