Днес ще е слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места е възможно да превали, но краткотрайно. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от север-североизток, а привечер ще се ориентира от изток-югоизток. Топло, с максимални температури, предимно между 27 и 32 градуса.

По Черноморското крайбрежие ще е предимно слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валеж е малка. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, който привечер ще се ориентира от изток-югоизток. Ще е топло, с максимални температури между 25 и 28 градуса.

Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода ще е 24-25 градуса. В планините ще е предимно слънчево. След обяд в масивите от Западна и Централна България ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места краткотрайно ще превали.

Ще духа умерен до силен вятър от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса. В петък и събота, според синоптичните прогнози, ще е отново слънчево. В следобедните часове, главно над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 28 и 33 градуса.