В 19 области в страната е обявен жълт код, заради силния вятър. В ранните часове на места в Западна България е възможно да се образуват поледици.

Атмосферното налягане ще се понижава и вече ще бъде по-ниско от средното за януари. Минималните температури сутринта ще са от минус 4 до 1 градус. Максималните ще са от 1-2 градуса в североизточните райони до 8-10 градуса в западната половина на Горнотракийската низина.

В Пловдив през нощта времето ще бъде облачно. Минималните температури ще бъдат между минус 4 и 1 градуса. Вятърът ще се оринетира от запад и ще покачи температурите. Утре в сутрешните часове времето ще бъде облачно и на места в западните райони ще превалява слаб сняг , а в равнината слаб дъжд. Възможни са и поледици. Ще продължи да духа умерен западен вятър. Максималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса

Над Черноморието ще преобладава облачно време. На места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен и временно силен западен вятър. Максималните температури ще са от 4 градуса по северното до 7 градуса по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 4-5 градуса.

В планините облачността ще е значителна. Ще превалява сняг, под 1400 метра височина ще преминава в дъжд. Ще духа силен северозападен вятър и с него температурите през деня ще се понижават. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3 градуса, на 2000 - около минус 3 градуса.

Нова порция вледеняващ студ ще обхване от следващата седмица България с нахлуване на студен въздух от северозапад.

Още от понеделник се очаква арктически студ да достигне територията на страната. Живакът ще спадне трайно под нулата, като се очаква да достигне и до минус 18 градуса и във вторник и сряда няма да може да се вдигне над нулата и през деня.

Най-ниски ще са температурите в нощта срещу 8 януари, когато в Североизточна България минималните ще спаднат до минус 15 градуса. Максималните отново ще са отрицателни.

Вятърът ще се усили, като скоростта му ще достигне до 18 метра в секунда. В 19 области е обявен жълт код за силни ветрове.

TrafficNews.bg