Здравословното състояние на арестувания кмет на район „Северен” Ральо Ралев се е влошило. Той продължава да страда от проблеми с черния дроб, който бил уголемен. Въпреки това е било отказано да се направят обстойни здравословни прегледи на задържания райкмет, обясни адвокатът му Христо Ботев.

Ралев, който е в отпуск до 30 юни, ще удължи с още месец неплатеното си отсъствие от работа.  Според защитата му Ралев ще настоява за преразглеждане на мярката му за неотклонение до месец.  До момента няма нови обстоятелства около разследването, което би дало основание да се иска по-лека мярка. Прокуратурата пък все още не е  внесла искането за отстраняването от длъжност на Ралев.

Цялата процедура по отстраняването на Ралев, като кмет на района може да продължи повече от 3 месеца. През цялото това време начело ще бъде временно избрания районен кмет. В момента начело на районната администрация е Лариса Кътова, която е единственият зам.-кмет от ГЕРБ.

Ако Ралев бъде освободен от длъжност, то ще се пристъпи към избора на нов титуляр. Според закона, обаче ако остава по-малко от 1 година до местни избори,  кмет се избира от Общинския съвет, а не се насрочват избори.

Защитникът на Ралев: Сигурен съм, на свидетеля Ангелов няма да се повдигнат обвинения!Според адвокат Христо Ботев сега на мода са арестите на кметове, както преди време били на други хора