"Предстои разширяване на видеонаблюдението в града. Първата обществена поръчка е за поставянето на видеокамери в подлеза на ул. „Гладстон“ и оттам по цялото трасе до бул. „Източен“, това съобщи днес директорът на „Общинска охрана“ в Пловдив Димитър Палашев по повод пореден вандалски акт. 

Тази сутрин автобусна спирка в подлеза на „Гладстон“ (спирка №247 – подлеза на Централна поща – юг) е осъмнала разбира. Служител на "Чистота" е подал сигнал към дружеството, а оттам веднага е изпратена информация на концесионерът на 314 спирки в града - дружеството "Елиза 1999". Съгласно сключения с Община Пловдив договор, фирмата своевременно трябва да възстанови нанесените щети.

Изпотрошената спирки, на фона на постоянните набези по улична, градска и социална инфраструктура за пореден път предизвикаха възмущението на пловдивчани. 

Във връзка с вандалските прояви и с цел повишаване на сигурността режимът в Пловдив ще бъде затегнат чрез разширяване на видеонаблюдението в града. Очаква се информация къде ще се монтират камери освен на горепосочените трасета.