Полицията в Пловдив мобилизира всички технически средства и наличен състав за празненствата за Съединението.  Особена концентрация на представители на МВР ще има на площада, където ще бъде проведена официалната заря-проверка.

„Предприели сме всички необходими мерки за сигурност, за да се опази реда и спокойствието. На площад Съединение ще има пропусквателни пунктове, като лица под влиянието на алкохол, агресивни, с обемисти багажи, оръжия и стъклени бутилки, няма да бъдат допускани. Въведени са и ограничения на движението, както в града, така и извън него”, заяви началникът на отдел "Охранителна полиция" комисар Венелин Младенов.

Редица събития от културния календар на Общината и от фондация „Пловдив 2019”, ще съпътстват тези за честванията на празника. Те ще бъдат обезпечени с голям брой униформени.

Що се отнася до пътната обстановка, всички технически средства ще бъдат впрегнати по улиците и булевардите в града, както и по входно-изходните артерии.

„Ще следим внимателно трафика, а където е необходимо ще изпращаме допълнителни сили. Ще се правят проверки на водачите за алкохол и наркотици, както и ще се следи за спазването на скоростта. Призоваваме гражданите и гости на града, че паркирането в централната градска част ще е затруднено. За 6 септември ще се следи за коли, намиращи се до събитията. Приканваме живущите, паркирали до охраняемите зони, колите да бъдат отстранени”, заяви инспектор Ботьо Гиргинов от сектор "Пътна полиция".

Очаква се интензивния трафик да започне от утре. От полицията заявиха, че основният контрол ще се извършва по магистралите

Масови проверки по родните пътища заради празницитеОчаква се засилен трафик и на границата

Какви са още мерките за сигурност и ограниченията по пътищата вижте във ВИДЕОТО:

 

Затварят за движение булевард в центъра на Пловдив за 6 септември10 автобуса променят маршрута си