Евакуация се провежда в Стара Загора. 15 семейства напускат жилищата си, а причината е, че част от блока им е сериозно увреден след взрив на бойлер.

Експлозията се е случила преди дни на втория етаж в блок 63 в един от големите квартали на града. След взрива е увредена носеща стена, което прави мястото опасно за хората, съобщава БТВ.

Всички семейства от входа ще бъдат евакуирани.Осем от тях вече са се изнесли при близки, на останалите седем общината ще осигури подслон. Предстоят огледи, които ще покажат дали цялата сграда е застрашена. Веска Стефанова е изгубила съня си след инцидента. Силният взрив събудил целия блок към 5 сутринта.

Нещо като гръмна, толкова силно, прозорците изкънтяха и леглото подскочи и викам какво става: Земетресение ли има?”, спомня си Веска. Блокът е панелен и е строен през 70-те на миналия век.

Съседите съчувстват на тези, които трябва да се изнесат си през зимата. Две семействата ще бъдат настанени в общински жилища, а на останалите пет общината ще плаща наем. По предварителни разчети ремонтът на опасния вход ще продължи поне 4 месеца. Евакуацията на седемте семейства, останали в опасния вход е планирана в събота и неделя. После входът ще бъде заключен и с денонощна общинска охрана, за да се гарантира сигурността на съседите.