Полицията в Пловдив е претърсила района около спортното училище в Пловдив и е разпитала учениците от общежитията. За това разказаха пред TrafficNews.bg Сюлейман и Якоб.

Момчетата разказват, че познават жертвата. Още вижте във видеото с тях.

Убийството на 65-годишния сарафин Стефан Тахов по прякор Даскала в Пловдив е станало заради 10 хиляди лева. Собственикът на най-старото чейндж бюро в града е носил със себе си голямата сума пари. Между жертвата и килъра е имало борба, призна днес главният секретар Светлозар Лазаров. Убиецът все още се издирва.

Тахов е убит с един куршум в главата. Той се е прибирал от работа, когато в малката улица зад кооперацията, в която живее, е бил причакан от убиеца. След сборичкване, нападателят е взел личното му оръжие и го е застрелял с него. Според разследващите Даскала е убит с цел грабеж. Днес на мястото имаше само кървави следи от жестокото престъпление, а хората от квартала го познават като тих човек.

Най-старото чейндж бюро в Пловдив, което е собственост на убития, днес беше запечатано, а на входа негови близки оставяха цветя. Тахов е имал земеделски земи в Северна България. Преди 89-та година е лежал в затвора за спекулация с валута. За кратко е бил и учител по физическа култура. Неофициално името му се свързва с лихварство. Издирването на убиеца продължава.

TrafficNews.bg