В сърцето на Родопите отново се събират хиляди любители на планината и културата, за да участват във фестивала „Беглика 2019“. През тази година единадесетото издание на фестивала ще се проведе между 14 и 18 август в района на язовир „Голям Беглик“.

Програмата предлага богата палитра от възможности за малки и големи, сред които живи образователни игри, пленери за детски рисунки и маски на животни, йога и паневритмия, планински преходи, какаова церемония, звуколечение, куполно строителство, символика на българската носия и числата, театрални спектакли, лекции по здравословно хранене и социално предприемачество и много други, пише nameridobroto.com.

На музикалната сцена ще се качат различни изпълнители, които ще се погрижат за доброто настроение на присъстващите. Малките участници и техните родители ще имат възможност да се включат в работилницата за рисуване на тениски и в още интересни проекти. Въпреки че фестивалът се провежда в разгара на лятото, организаторите напомнят, че понякога температурите в Родопите падат под нулата. За това, ако желаете да се присъедините към инициативата не забравяйте да вземете топли дрехи, както и дъждобран, челник, планински обувки, шапка и слънцезащитен крем.

Всички участници и посетители търсят хармонията с природата, за която се грижат да бъде опазена, а по традиция след края на фестивала, районът около язовир „Голям Беглик“ ще бъде почистен.