Нахлуващият от север студен въздух ще продължи да сваля градусите днес. Максималните температури ще са между 23° и 28°. Сутринта облачността от северозапад ще се разкъсва и намалява, а в южните и източните райони дъждът ще спре. Като цяло през деня облачността над страната ще е променлива, често намаляваща до предимно слънчево, прогнозират от НИМХ.  

Над Черноморието сутринта ще е облачно и на места все още ще има превалявания от дъжд. Около обяд облачността ще се разкъса до предимно слънчево. Ще духа умерен, временно и силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 26°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, с превалявания главно в сутрешните часове. Тогава ще е и по-ветровито, но през деня север-северозападният вятър ще отслабне. Остава хладно с максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра около 10°.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца.
В петък само на отделни места, преди обяд в североизточните райони, след обяд в планините на Югозападна България, е възможно слабо и за кратко да превали. Облачността ще е променлива, вятърът ще отслабне.

В събота вятърът временно ще се ориентира от юг и температурите слабо ще се повишат, но по-късно през деня на места, главно в Рило-Родопската област, ще превали и прегърми. В неделя от северозапад, с усилване на вятъра, ще нахлува още една порция хладен въздух. На много места отново ще паднат краткотрайни, временно интензивни валежи, на места придружени с гръмотевици.