За трети пореден ден в Габрово се провежда протест заради побоя над служител в магазин. Голяма част от протестиращите днес приветстват решението на директора на полицията да се оттегли.

След снощното недоволство в града, което прерасна в сблъсъци, вицепремиерът Томислав Дончев беше категоричен, че решаването на проблемите в града няма да е достатъчно само с успокояване на напрежението.

Кметът на града обяви, че има хора с наложени глоби, достигнали до 10 000 лева, които и до този момент не са събрани.

Те настояват ромите, които са приходящи в Габрово, веднага да напуснат града, съобщи БНТ. Става ясно, че ще бъде сформирана междуведомствена комисия от местна власт и институции, която ще се занимае с този въпроси.

Днес в Габрово има засилено полицейско присъствие. Вицепремиерът Томислав Дончев и кметът на града Таня Христова призоваха за спокойствие.

Борисов сваля Бончев от директорския му стол в ОДМВР ГабровоПремиерът иска оставката му заради разразилото се напрежение в града

Наказват мудни полицаи в Габрово, арестували с 3 дни закъснение ромите биячиИма провокации в протестите, само един лъч мята бомбички, заподозря зам-министър Ципов