За броени часове добри българи успяха да съберат сумата от 178,563 евро, необходима за животоспасяваща операция на 3-месечното бебе Андриян Илиев - Анди с диагноза - месец живот. 

Средствата бяха нужни на малкото ангелче, за да му бъде направена чернодробна трансплантация и отново да му бъде даден шанс за живот. 

Сумата беше набрана благодарение на дарения, а майката на малкия Анди изказа своите искрени благодарности към всички, които са помогнали:

"Мили хора, нямаме думи, с които да изразим благодарността си към всички вас! Благодарение на вашата безрезервна помощ, необходимите средства за трансплантацията на Анди са събрани! Прекланяме се пред вас и огромната ви добрина! Ще ви държим в течение на всичко случващо се с Анди. Предстои ни истинска битка, но всички вие ни доказахте, че не сме сами! Вярваме, че всичко ще бъде успешно и няма да има усложнения! Вярвайте и вие! Благодарим ви, хора с големи сърца за шанса, който дарихте на нашето детенце! Нека добрината се върне многократно към вас!" - пише майката Христиана Илиева. 

Преди месец Анди бе диагностициран с рядко вродено заболяване – атрезия на жлъчните пътища или билиарна атрезия.

Без лекарска намеса децата с тази диагноза обикновено живеят до година или две.

При Анди още преди месец е открита цироза, което прави състоянието му изключително критично. През последната седмица болестта се е развила много бързо и лекарите му дават около месец живот.

От болница в Германия са заявили пред родителите, че са готови да направят интервенцията, а майката и бащата могат да бъдат донори.