С постановление на Окръжна прокуратура – Кърджали от днес Лютви Местан е с временно отнето свидетелство за управление на моторно превозно средство, съобщиха от прокуратурата.

Припомняме ви, че лидерът на ДОСТ беше участник в пътнотранспортно произшествие, при което загина 6-месечно бебе, а мъж жена и дете бяха ранени.

Събраните до момента доказателства са дали основание да се приеме, че обвиняемият е извършил нарушения на Закона за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта на детето.

По отношение на Местан е взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лева. Тя е съобразена с изискванията на НПК, а именно да се попречи на обвиняемия да се укрие или да извърши престъпление.

"В случая е направена преценка въз основа на доказателствата по делото, че посочената мярка за неотклонение би изпълнила тези цели", посочват от прокуратурата.

На лидера на ДОСТ е наложена и забрана да напуска пределите на страната.

Разследването по делото продължава, предстои събирането на гласни доказателства, огледи на моторните превозни средства, които са иззети по делото като веществени доказателства и назначаване на съдебна автотехническа експертиза.

До момента са извършени разпити на свидетели и очевидци, назначени са съдебномедицински експертизи, които да дадат заключение относно причините за смъртта на 6-месечното дете, както и за вида на причинените увреждания на здравето на родителите на починалото бебе и неговия 9-годишен брат, допълват от Апелативна прокуратура-Пловдив.

6-месечно бебе загина при катастрофа с колата на Лютви МестанДеветгодишно дете и жена на 28 години от другия автомобил са транспортирани в Спешното отделение на болницата в Кърджали

Роднините на загиналото бебе: Местан е с много връзки, да няма двоен аршин за негоКак политикът е измерил с колко се е движело БМВ-то, питат близките на шофьора Юсеин Ахмед