Подготвяхме Стивън да му кажем за смъртта на баща му, бяхме внимателни. Той обаче разбра от един психолог, който седна срещу него и му каза: "Всичко свърши, баща ти е мъртъв…". 

Това разказа Надя Шишкова, сестра на убитата Милена от Стоян Зайков в Костенец.

"Ще дадем всичко от себе си да се погрижим за Стивън и всичко да е наред", обеща тя, която живее със семейството си във Вашингтон.

Надя обясни, че криминални психолози са се държали отвратително с другите две сестри на убитата фризьорка.

"Обвинили са ги, че укриват доказателства. Заради вас не може да заловим престъпника, убиеца на сестра ви", казала им психоложка.

По думите й сестра й Милена се запознала със Стоян още като ученичка. После няколко пъти се събирали и разделяли, но той не спирал да я тормози и заплашва.

В крайна сметка Надя я подкрепила да го изостави. Сега обаче обвинява себе си, че може би не е трябвало да я подтиква да го напусне.

"Тя изрази опасенията си, страхуваше се. Каза ми, че я преследвал, влизал в къщата, когато я няма. Беше много огорчена и обидена от това, че той я пренебрегваше. След това нещата се влошиха и тя го напусна. Той обаче не я оставяше да си тръгне и я заплашваше, че ще се самоубие, защото не може да живее без нея", разказа тя.

Милена не подавала обаче сигнали в полицията, защото се страхувала от Стоян Зайков, човек на крайностите - избухлив и много груб.

"Стоян беше обсебен от нея и не искаше да я загуби. В същото време не знаеше как да се държи. Така загубих сестра си", разказа през сълзи пред bTV Надя.

"За мен случаят "Зайков" не е приключил. Той е много сериозна камбана за нашето общество. Реагираме за бездомните кучета и котки, за жабите. За мен обаче трябва незабавно прокуратурата да вземе на специален отчет делата за домашно насилие", настоя бившият следовател Чавдар Герасимов, който живее в района на Долна Баня, където Стоян Зайков се е укривал.

Граничар от Елхово открил Чане и го подгонил край Долна баняДеян Моллов е награждаван с почетен знак на МВР, бил е шеф в Смолян

Чане се застрелял с пушка самоделка, когато бил обграденНе е задължително човек да се самоубие в главата, Зайков се е прострелял в гърдите, твърди старши комисар Николай Спасов

Чане се самоуби след престрелка с полицията!Издирваният за две убийства бивш затворник засечен край Долна баня

Сагата "Костенец": Разстрелът на Милена от Чане планиран, а не в изблик на гнявЗайков бил вбесен от снимки и клипове на бившата му приятелка във Фейсбук