За първи път в акцията за издирване на двамата изгубени туристи в Стара планина се включиха и военнослужещи. 15 военни от 61-ва Стрямска механизирана бригада тръгнаха с дрон към върха, за да обхванат по-голям периметър.

Рано сутринта нагоре поеха и осем души спасители. С тях са и две обучени кучета. Ще бъде обходен малък, но изключителен опасен периметър по поречието на река Тунджа. Това ще отнеме целия ден. В събота по време на издирването един от спасителите на Планинската спасителка служба се е подхлъзнал в стръмен участък и е паднал в ледените води на река Тунджа в Стара планина. Това съобщи шефът на службата Емил Нешев.

Днес е последният ден на акцията в Стара планина, която има за цел да открие изгубените баща и син. Търсенето преминава при сурови условия. В подножието на най-високия връх в Стара планина – връх Ботев, има бурен вятър, усещането е за минус 25 градуса по целзий. След петия ден шансовете стават минимални, но близките не губят надежда, че изгубените баща и син ще бъдат открити.

Без успех и днес в издирването на бащата и сина, изчезнали в подножието на връх БотевСпасителната акция днес започна още на зазоряване при температура на въздуха от минус 18 градуса

 

С маратонки в преспите! Търсят изгубените баща и син под връх БотевПомощ е предложена и от премиера Бойко Борисов