Бившата царска депутатка и лидер на Партията на българските жени Весела Драганова стана съветник в парламента. Тя ще е нещатен сътрудник на комисията по европейските въпроси и контрол над еврофондовете, макар като образование да е посочила социална политика, става ясно от сайта на НС, пише "124 часа". Комисията оглавява Светлин Танчев, който е и шеф на групата на БДЦ, а Драганова и партията ѝ са негови коалиционни партньори.

Поне 30 бивши депутати са писани за нещатни сътрудници и на комисии, и персонално на депутати. Като такива те не получават заплата, но имат пропуск за парламента.

Двукратният олимпийски шампион по стрелба и ексдепутат от левицата Таню Киряков отново ще е в парламента, но като сътрудник на Добрин Данев от БСП. Емилия Масларова пък ще помага на Кирчо Карагьозов.

Ариф Агуш от ДПС ще помага със съвети на комисията по енергетика. Ексдепутатът от ГЕРБ и настоящ шеф на борда на Центъра за градска мобилност Румен Стоилов ще съветва Александър Ненков. Владимир Тошев от ГЕРБ е издал пропуск на Любомила Станиславова, с която вече бяха заедно в парламента. В момента тя е парламентарен секретар на МВР. Георги Андонов е избрал за съветник кмета на Димитровград Иво Димов.

Ексдепутатът от СДС Иван Сунгарски пак ще снове из парламентарните кулоари но като помощник на Гроздан Караджов от РБ. Финансовият министър в кабинета “Костов” Муравей Радев пък е съветник на Мартин Димитров.

Зам.-министърът на екологията в служебния кабинет “Близнашки” Владимир Дончев ще помага на ресорната комисия в НС. Зам.-кметът по транспорта на София по времето на Бойко Борисов Велизар Стоилов също ще е експерт към съответната комисия в НС.

Бившият шеф на НСБОП, НСО и БОРКОР ген. Румен Миланов ще помага на Красимир Янков от БСП.

TrafficNews.bg