Ще има ли ремонт на ремонта на ремонта на "Графа"? Поредна издънка при изпълнението на вечния ремонт на централната столична улица - снимки на вече повдигнати плочки около трамвайните линии бяха пуснати във Facebook от "Спаси София".

Плочките са нови. Релсите също. Уж всичко трябва да е наред. Улица "Граф Игнатиев" обаче стана пословична с некачественото изпълнение на ремонта и стана нарицателно за работата на Столичната община. На снимките се вижда как част от настилката около трамвайните релси при новоремонтирания пл. Славейков и при кръстовището с ул. Иван Шишман е надигната, а плочките са се счупили.

"Направен е и крайно нескопосан авариен ремонт, целящ да замаже поредният провал по улицата. Именно за дефекти на това място сигнализирахме на церемонията по откриването, но тогава с цялата наглост на самозабравили се, присъстващите "големци" отговориха, че понеже е безопасно, криви плочки няма да се пренареждат.

Няма достатъчно силни епитети в българския език, които да опишат случващото се и случилите го. Колкото и да се опитват, армията заслепени партийни поддръжници, кой знае как избрани за общински съветници и ПР-ките, които работят за кмета, няма как да скрият този очевиден за всички софиянци срам", написаха от "Спаси София".

От организацията настояха за пореден път столичния кмет Йорданка Фандъкова да хвърли оставка.

"Ако бяхме случила се държава, компетентните органи отдавна щяха да са се заели да доказват безотговорното пилеене на обществени средства, а виновните да търпят последствия, подробно описани в Наказателния кодекс", заявиха още от "Спаси София".

 

Част от настилката около трамвайните релси при новоремонтирания пл. Славейков и при кръстовището с ул. Иван Шишман се...

Posted by Спаси София on Sunday, June 9, 2019