След снощното блокиране на кръстовището на булевардите "Шести септември" и "Цар Борис III Обединител" тази сутрин на пътния възел нямаше и следа от палатков лагер и протестиращи. При снощната акция на мястото бяха разположени около 10 палатки, с които протестиращите изразиха недоволството си към правителството и за пореден път поискаха оставките на премиера и главния прокурор.

Протестиращи вдигнаха палатков лагер в пловдивско кръстовище НА ЖИВОВикове "Българи - юнаци" и "Оставка" огласят централната част на града

Палатковият лагер бе премахнат тази сутрин след намесата на органите на реда малко преди 5 часа тази сутрин. При специализирана акция на полицията униформените са изтласкали протестиращите от кръстовището към тротоара. Сблъсъци не е имало, като хората доброволно са премахнали палатките си. На 38 протестиращи е написан акт по закона за движение на пътищата. При извършените проверки при 6 лица е установено употреба на алкохол. Други 6 лица са регистрирани с криминални прояви за кражби и икономически престъпления, съобщи на брифинг началникът на „Охранителна полиция“ – Пловдив Виктор Празов.

След като палатките бяха преместени на тротоара, протестиращите са ги взели и рачистили пространството пред Баня Старинна. 

Глобиха 38 лица след блокадата на кръстовището на Чифте баняПри част от протестиращите е установено употреба на алкохол