„Беше нещо кошмарно, то се дърпаха коси, то бой”. Така възпитателят Георги Димитров от ловешкото училище "Св. Св. Кирил и Методий" описа пред Нова телевизия мелето, в което той налага с юмруци две ученички, докато се опитва да ги разтърве.

Видеото, заснето от седмокласник, се появи в социалните мрежи и предизвика вълна от възмущение и прокурорско разследване. Димитров, който е бивш борец, беше арестуван за кратко и освободен. Веднага след това той си подаде оставката.  

Според Димитров бруталната му намеса е била неизбежна и е спасила двете биещи се момичета Барбара и Франческа от по-тежки последствия.

„С четирима души се е сбила в този ден. Побесняла, тръгнала с един да се бие, после - с друг, набила е учителката - ударила я е няколко пъти по краката, по рамене. То беше нещо кошмарно, то се дърпаха коси, то бой”, обясни възпитателят, визирайки Барбара, която била агресивна и често влизала в конфликти със съучениците си.

„Инцидентите с Барбара са чести и сметнах, че това е поредната дрязга. Служителят ще си понесе пълната отговорност за деянието, аз ще взема мерки", коментира директорката на училището Валя Тодорова веднага след публикуването на клипа.

 В конкретния случай Барбара се сбила с Франческа заради момче. Според Димитров тя упорствала и не искала да спре да души съперничката си. Затова и се наложило да приложи физическа сила.

„Той ни удряше по главата. Другото момиче излезе от стаята, а той продължи да бие мен, докато не припаднах”, каза след екшъна Барбара,.  която се оплака от болки в главата.

Момичета се бият и скубят в час по музика, учител ги разтървава с юмруци ВИДЕОЕкшънът се разиграва в ловешкото училище "Св. Св. Кирил и Методий" навръх 8 март

Възпитателят, разтърваващ бой между ученички с юмруци – арестуван!Върви проверка дали ръководството на училището в Ловеч съзнателно е потулило случая