Възпитателят, който с юмруци разтървава бой между две ученички в Ловешко училище, е арестуван.

Грозният клип с бруталното насилие е от 8 март, но едва снощи видя бял свят. Върви проверка дали ръководството на училището съзнателно е потулило случая.

Във видеото се вижда как две момичета се бият в клас, а възпитателят уж се намесва да ги спре, но всъщност удря с юмруци едно от децата. Включва се и втори преподавател от основното училище "Св. Св. Кирил и Методий" в ловешкия квартал Гозница.

Момичета се бият и скубят в час по музика, учител ги разтървава с юмруци ВИДЕОЕкшънът се разиграва в ловешкото училище

"Боят е по време на час по музика. Най-шокиращо е, че учителят вместо да ги разтървава, удря по главата едното момиче, което после повърна", заяви пред TrafficNews.bg Киро Зоев, който е качил клипа.

Нова тв твърди, че едно от битите момичета е със специални образователни потребности.

"Барбара се прибра следобед в петък и обясни, че е бита от господина. Аз не повярвах защото обикновено е виновна тя. Все казват, че е луда, биела се е с децата. Не е луда, но е с малко нерви, като всяко едно дете. Изисква да й се обръща малко повече внимание. Много пъти са ми казвали, че е агресивна, а аз не вярвам, че тя е такава", коментира майка й Севда Димитрова.

Конфликтът започва заради момче. Инцидентът е станал по време на занималня, не е имало учители в стаята. Били са само три деца.

"Започнаха да се карат с мен. Аз исках да забравим това и да изляза. Едното момче не ми позволи. Хвана ме и започна да ме удря. Започнах и аз да го удрям. Дойде и момичето, после и възпитателят", казва Барбара на свой ред.

По думите й момичетата е щяло да се оправят и сами, но се е намесил възпитателят.

"Когато те се закачат и аз скачам да се бия. Той ни удряше по главата. Другото момиче излезе от стаята, а той продължи да ме бие докато не припаднах", казва още Барбара.

Откакто са я ударили се оплаква от болки в главата.

"Разговарях с родителите на децата. Това, което е станало е сбиване за около 3-4 мин, децата са разтървани. Това получих като информация. Аз не съм присъствала. Разбрах вчера от клипа, който ми донесе потърпевшото дете. Не съм снимала клипа аз, за да го крия. Веднага се извикаха родителите", обяви Валя Тодорова - директор на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий".

По думите й на 8-ми март, когато е станал инцидентът, никой не е докладвал на директора.

"Инцидентите с Барбара са чести и сметнах, че това е поредната дрязга. Служителят ще си понесе пълната отговорност за деянието, аз ще взема мерки", отсече Тодорова.