41-годишният мъж, който е с коронавирус във Варна, е известен диджей. Има участия в различни баровски заведения в цялата страна, предава БЛИЦ.

От страницата му във Фейсбук става ясно, че е трябвало да има участия от 11 до 28 март, но ги е отменил. Ден по-рано е трябвало да участва и в известно варненско заведение, но отменил участието, като е написал, че причината е епидемията от коронавирус в страната. Той е бил в Барселона, където е канен като гост на сватбата на българката Мариела, която е сключвала брак с испанец на 7 март. Българинът е трябвало да бъде там и като диджей. След това е отпътувал до Милано, а оттам -до Бергамо. 

От медията информират и че по време на пътуванията си мъжът се е снимал в самолета. Бил с маска. 

Под фотографията негови приятели питат защо отива в такава опасна зона, а отдолу той отговаря "Няма как, трябва да се работи, отивам на сватба". 

Според негови приятели, той е отговорен човек, но е възможно да е подценил ситуацията. След извънредното заседание на властите във Варна шефката на РЗИ в града Дочка Димитрова коментира, че е бил контактен с 21 лица, 11 от тях са били в самолета, с който е кацнал в София. Сред тях е таксиметровият шофьор, който го е откарал. Нито едно от тях не е от семейството му, тъй като живее сам. Останалите хора, които са изолирани, са лекари и кондуктор.

Моментално, след като е пристигнал, още сутринта е отишъл и е обяснил, че не се чувства добре и има подозрения, че е заразен с коронавирус.  От кризисния щаб във Варна обявиха, че ще бъдат взети всички мерки, за да се ограничи разпространението във вируса и контактните лица на местно ниво ще бъдат изолирани под карантина. 

Сред мерките е поставянето на стикер на входа на всяко жилище, в което има поставен под карантина. „Всеки един трябва да е отговорен – говоря за съседите, да подават информация, ако някой не спазва карантината“, посочи кметът Иван Портних.

Влаковата бригада във Варна - в изолация заради коронавирусаДвама са били контактни с мъжа, диагностициран с COVID-19

Първа положителна проба за COVID-19 и във Варна47-годишен мъж, върнал се от Бергамо, е заразен с коронавируса