Варненецът Таркан Адемов започна благотворителен търг, в който ще даде един от шампионските си колани за лечението на 3-годишната Алекс от Варна.

Александра страда от рядкото заболяване “Фибуларна хемимелия” и са нужни поредица от операции, за да може тя да проходи. Наскоро семейството ѝ стартира кампания за дарение вместо букети в първия учебен ден, в която ще се включат училищата във Варна чрез специално поставени за целта дарителски кутии. “Научих за Алекс и не можех да остана безпричастен, затова реших да отворя този търг”, каза младежът за “Нова Варна”.

Таркан е родом от Варна, но от пет години живее и тренира в Германия, където е двукратен шампион на страната по кикбокс. Той има два спечелени колана, като единия предоставя за благотворителната кауза. Спортистът разказа, че титлата е спечелена с нокаут в много труден за него мач, като добави, че 2019-а е последната му година като състезател по кикбокс, защото се насочва към класическия бокс.

“Поставил съм си за цел, докато не се съберат паричките за Алекс, да не се отказвам и винаги да помагам с каквото мога”, категоричен е варненецът. Той моли всички, които искат да се включат в благотворителния търг, да напишат сумата, която искат да дарят под клипа, който той е публикувал във Facebook, или да му пишат лично съобщение.

Получателят му ще бъде обявен на 14 септември и ще бъде връчен лично от шампиона ни, а събрана сума ще отиде за скъпоструващото лечение на Алекс.