Плашещ клоун се разхожда из столицата през нощта. Маскираният често е забелязван по разни метростанции в София. Широко разкривената усмивка на маската му плаши столичани. Някои го оприличават на клоунът Pennywise от хитовия филм по романът на кралят на хоръра Стивън Кинг "То". Други пък смятат, че идеята му е хрумнала след новият филм за Жокера, който излезе наскоро по кината.

Клоунът предизвиква противоречиви реакции сред столичани. Някои намират идеята за глупава и смятат, че той си проси боя. Те дори го наричат "болен мозък", като не виждат нищо забавно в маската му. Според други пък костюмът е атрактивен, а човекът зад него се е постарал. Те дори биха се снимали с него. По думите им столичани трябва да гледат по-ведро и с чувство за хумор. Няма нищо лошо в това, че някой иска да бъде различен, смятат те.

"А ако някое малко дете с някой як татко се изплаши/стресне от чичкото в костюм", питат потребители в социалните мрежи.

"В Щатите на тези пубертети никой не им обръща внимание, освен полицията и то само, ако някоя "жертва" на техните scary pranks не се окаже въоръжен (и без чувство за хумор) и не ги гръмне, например", обясняват други.