Три деца са ранени при демонстрационно взривяване на граната на стадион "Доростол" в Силистра, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна.

Около 11:00 часа полицията извършила на стадиона демонстрация по залавянето на престъпник във връзка с 1 юни – Деня на детето.

Проявата е била заключителна по програмата "Ваканция, здравей", която се провежда в детските градини и училищата от Дулово, Тутракан и Силистра.

На стадиона, по време на инцидента, са присъствали около 300 деца, а районът е бил отцепен с оглед безопасността на присъстващите.

Осколка от взривена граната обаче ранила две момченца и едно момиченце от детска градина "Иглика – 2", които са се намирали на разстояние 50 метра от мястото на демонстрацията.

Няма опасност за живота им. Двете 6-годишни момченца са получили обгаряния по крайниците, оказана им е спешна помощ и са били освободени за домашно лечение.

Момиченцето, което също е на 6 години, е транспортирано в Русе, тъй като е с обгаряния между 10 и 20% по гърдите, краката и врата.

Образувано е досъдебно производство, то се ръководи от Районната прокуратура в Силистра. В момента се извършва оглед на местопроизшествието от следователи. Предстои назначаването на съдебно-техническа и съдебномедицински експертизи за установяване причините за инцидента.