Групи от тийнейджъри в беседки, паркове, пред нонстопове. Модата на домашните купони рязко се върна и много ученици се събират да се “ваксинират”.  Разбира се, на тази възраст е нормално да се чувстват безсмъртни, а фактът, че коронавирусът покосява предимно възрастни хора, още повече ги кара да живеят с мисълта, че “на тях нищо няма да им се случи” . 

Тук е изключително важно родителите да обяснят на децата си, че не само могат да бъдат приносители на опасната зараза, но и да се разболеят. Въпрос на време е в Пловдив да бъдат регистрирани първите положителни проби на коронавирус, а оттам нататък е въпрос на време заразата да засегне десетки хора. 

Освен това типологията на пациенти на заболели след зараза с коронавирус в Италия се мени. В сравнение с началото на епидемията, сега все по-често 40-годишни влизат в интензивна терапия, каза лекарят Лука Лорини от болницата “Папа Йоан XXIII” в Бергамо. Градът е сред най-засегнатите от епидемията в Италия. 

“Пристигат все по-често млади хора и то във все по-усложнено положение. Те са заболели преди 6-7 дни и мислели, че с младия си организъм могат да устоят, но след това пристигат тук в много критична ситуация и влизат направо в реанимация”, казва докторът.

Така че, скъпи тийнейджъри, проявете здрав разум и грижа за близките си и се изолирайте вкъщи. Всеки от вас може да спаси човешки живот, поставяйки се доброволно под карантина. Бъдещето е ваше, ще имате достатъчно време за купони и срещи.