22-годишният Сали Пембеев от село Каменар, който уби таксиметровия шофьор Красимир Иванов от Разград, получи 25 години лишаване от свобода при строг режим, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

Това се случи четири месеца след жестокото убийствол, извършено на 27 февруари 2019 г.

Пембеев открадна 20 лева от 63-годишния шофьор, след което го уби. Той се призна за виновен и поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие.

Така подсъдимият избегна доживотен затвор, колкото поиска в обвинителната си реч представителят на обвинението за извършеното тежко престъпление. След намаляване на присъдата с една трета заради съкратената съдебна процедура състав на Разградския окръжен съд прие поисканото от прокурора наказание от 25 години лишаване от свобода за подсъдимия. 

Сали Пембеев изрази формално съжаление за "постъпката" си и се извини на присъстващите в залата близки на убития таксиметров шофьор. 

Оставиха в ареста задържания за убийството на таксиджията в Разград22-годишният първо е ограбил жертвата, след това е профукал парите в казино

Жестокото убийство край Разград: Таксиджията – заклан и захвърлен в храсти! СНИМКИИзвършителят на тежкото престъпление се издирва