По-топло ще бъде времето в оставащите дни от април, отколкото тези, които изпратихме досега, прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Валежите в повечето райони ще са около и под нормата.

Днес отново ще има превалявания, като метеоролозите прогнозират по-значителни валежи в Предбалкана и Рило-Родопската област.

Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса; максималните - между 12 и 17 градуса, в Североизточна България - 9-11 градуса.

В планините ще е облачно, с валежи от дъжд, а над 1700 м - от сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части - и силен вятър, от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 5 градуса, на 2000 м - около минус 2 градуса.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 10 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 11-13 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В петък и в събота ще остане сравнително хладно за периода и предимно облачно. В петък отново ще има превалявания, на повече места - в следобедните часове и в източната половина от страната. Вятърът ще бъде от север-северозапад, в Източна България - умерен.

В събота все още ще има превалявания, но на по-малко места и предимно слаби. Вятърът ще се обърне от изток-североизток и температурите ще се понижат.

В събота ще бъде хладно, все още ще има превалявания, с тенденция от север да отслабват и спират, а в неделя и облачността от запад да се разкъса и намалее. Минималните температури ще се понижат и, главно в западната половина от страната, има повишена вероятност за слани.

В началото на следващата седмица вятърът ще се обърне от югоизток. Ще има разкъсана облачност, предимно значителна в понеделник преди обяд над източната половина от страната, без валежи.

Сутринта ще е хладно с минимални температури между 0 и 5 градуса, дневните ще се повишат и максималните ще са между 15 и 20 градуса.

През следващите дни, от 23 до около 27 април, температурите ще продължат да се повишават и в по-голямата част от страната вече ще са около и над климатичните норми; по-ниски ще се задържат по Черноморието. В началото на периода на места, главно в западната половина от страната, ще превали слаб дъжд.

Най-малка е вероятността за валежи около 25 април. Впоследствие отново ще се създадат условия за превалявания, температурите слабо ще се понижат, но ще се задържат около и малко над обичайните.