„Искам да поздравим новоизбраните членове в Изпълнителна комисия, за мен това е най-трудният ден, но това е животът. Цветанов си остава партиен член и ще си работи в партийната организация. Няма нужда да коментираме тази тема повече, достатъчно е болезнена“, каза Бойко Борисов на конгреса на ГЕРБ след освобождаването на Цветан Цветанов като зам.-председател и член на ИК.  По думите на лидера на партията се е очаквал много голям драматизъм, но ГЕРБ е показала, че е дисциплинирана партия. Промените в нея продължавали,не защото някой им е наредил, а защото осъзнават какво иска обществото.

„Представяте ли си колко забавно щеше да бъде,ако бяхме направил като в БСП -  казвам оттеглям оставката на Цветанов. Просто искам да видите разликата в партиите. В БСП направиха член на Изпълнителното бюро онзи, който купуваше гласове в Асеновград.  Нашето е отговорно решение, едва ли на някой му е било лесно и добре да гласува отстраняването на Цветанов след толкова години съвместна работа. Партията трябва да е най-важна от всички, ако искаме да я съхраним, а не да бъдем формация с 4-5%  и да сме креслива опозиция, като другите десни формации“, каза Борисов.

Самият Цветанов след конгреса заяви, че няма да участва в щабове или да се занимава с друга организационна работа. Той не пожела да коментира критиките на премиера към структурата в Пловдив, като заяви, че ще създаде НПО, което ще се занимава с аналитична дейност.

Бойко Борисов: Ключовата дума вече е справедливост! Няма да има милост за никогоКонгресът освободи Цветан Цветанов като зам.-председател, избраха нови членове на ИК