ТВ1 пуснаха целия запис на интервюто на  Миролюба Бенатова с ген.-майор Венцислав Мутафчийски. След като записът предизвика  бурни реакции сред обществото, от телевизията пуснаха немонтирания запис с интервюто. Той е качен в социалните мрежи, като продължителността му е 1 час и 23 минути.

Още от самото начало на интервюто Бенатова иска от председателя на Националния оперативен щаб да назове своите критики към ситуацията под „формата на честен анализ”.  Тя дава различни примери и твърди, че системата е имала редица пробойни.

„Извадете критиката, направете честен анализ”, призовава Бенатова, след като за пореден път прекъсва ген. Мутафчийски.

„Всеки очакваше  здравната ни система да се срути, а не се срути – аз съм възхитен, какво точно да им критикувам?”, отвръща Мутафчийски.

Тя продължава да го прекъсва  на почти всеки въпрос , а Мутафчийски неведнъж обвинява Бенатова, че това е изключително манипулативно.  Въпреки че журналистката дава постоянно примери за страни от Западна Европа, когато началникът на ВМА дава също такива, тя го прекъсва с фразата „Оставете тези страни, за България ви питам”. Сред разсъжденията на Бенатова са и въпроси с включени отговори. Според нея България е я спасило, че „средната възраст на възрастните хора у нас е по-ниска от тази в Западна Европа”.

По време на интервюто Бенатова използва и фрази на други към генерала за това, че „бил коремен хирург и разбирал от рани”, за тезите на доц. Мангъров и твърди, че двамата не се понасят и е на лична основа.

 „Това сигурно ще  го изрежете, знам какво ще направите.  Ще стане супер гнусно”, каза ген. Мутафчийски на един от поредните твърдения на Бенатова, която ги  използва под формата на сигнали на граждани.

На края на интервюто, преди Мутафчийски да избухне, Бенатова му казва, че търси отговори на определени въпроси, свързани с приема на болни в лечебните заведения. Тя го пита дали ще даде препоръки, като председател на НОЩ за това на пациенти да не се правят PCR тестове за прием в болница.

В.М.: Това не е моя работа. Вие се объркахте съвсем.

М.Б.:  То е малко манипулативно, кое в Ваша работа и кое не.

В.М: Точно това не е моя работа.  Аз Ви казах как съм решил проблема, като директор на болница. Ако ви харесва този модел – кажете го.  Времето доста напредна.

М.Б:  Колкото повече яснота има, толкова по-малко злоупотреби ще има.

В.М: Задайте си въпросите към Министерство на здравеопазването.

М.Б: Зададох въпросите към МЗ, оттам ме препратиха към Министерски съвет, а Вас вече Ви броят от Министерския съвет.

В.М:  Изобщо това не е вярно.

М.Б: Опит за шега, беше това.

В.М: Въобще не беше добър опит това. Знаеш ли какво?  Системата изненадващо добре се справи за мен. Изненадващо не абдикираха всички доктори, въпреки че… - бива прекъсван.

М.Б.: Вие какво очаквате, че ще се случи оттук нататък

В.М.: Очаквам да измрат много хора, яко да измрат.

Ето и цялото интервю: