„Много зле се чувства – болен е и не пази диета там заради диабета. Викали са и линейка, кръвното му беше високо, не му е било добре, беше вдигнал захарта, сърцето не му е добре”. Това са само част от думите на Костадинка Рашкова, по-известна като царица Костадинка, изречени в защита на нейния съпруг Кирил Рашков.
Тя бе в съдебната зала на Пловдивския окръжен съд, в която се гледаше искането за промяна на мярката за неотклонение задържане под страж в домашен арест за съпругът й. Доводите на адвокатите са влошеното здравословно състояние на задържания.

Кирил Рашков, по-известен като цар Киро обжалва наложената му мярка под претекст, че не се чувства добре. Той не се яви в съдебната зала. Той бе задържан преди няколко месеца заради притежание на половин килограм живак и ценни антики.
Адвокатите на Рашков поискаха съдебно-медицинска експертиза, но съдът отхвърли молбата им.
„Ние поставяме въпроса за това, че се влошава здравословното състояние и че трябва да има промяна на мярката. Изпадаме и до ситуация, в която обвинението твърди, че няма експертиза в кориците, която да обяснява това нещо”, заяви адвокат Иван Димов.
Магистратите взеха решение Кирил Рашков да остане в ареста, защото може да извърши ново престъпление.

TrafficNews.bg