„Мелани беше много умно и будно дете, но не я свърташе на едно място. Все я гонехме и тичахме по нея. Баща й за секунди я изтървал от поглед и тя е паднала в кладенеца. Отидоха си и двамата, страшна мъка”. Това разказа пред TrafficNews бабата на момиченцето на година и осем месеца от софийското село Габра, което вчера загина заедно със своя родител Иво, който се опитал да я спаси.

Жестоката трагедия се разиграла в големия двор на семейната къща, която е в края на селото около 17 часа в четвъртък. 34-годишният Иво косял трева, а Мелани си играела около него. Вътре в къщата бил и дядото на детето.    

Кладенецът, който е на нивото на земята, е ограден само с нисък парапет. Както винаги бил покрит с леген. Момичето обаче го бутнало, вероятно след като се е спънало, и полетяло в отвора.

Бащата реагирал почти веднага и се опитал да влезе в кладенеца, но се заклещил на 2-3 метра в него. Иво били едър мъж, тежък около 120 килограма, обясни дядото на Мелани.

 “Само ми каза нямам въздух, нямам въздух, дърпай”, разказа потресеният възрастен мъж, който не успял да издърпа сина си жив.

Когато той започнал да крещи за помощ, дошли съседи и с общи усилия изтеглили от кладенеца Иво, но той вече не давал признаци на живот.

Близките на Мелани сами извадили тялото й от водата. „Закачихме е с някаква кука за чорапчето на краченцето. Имаше много пяна по устата, когато я извадихме”, обясни дядо й.

 “Мелани беше къдраво и усмихнато момиченце. На всички знаеше имената, даже вече можеше да смята, диво и щуро дете беше, за минутка не сядаше”, добави през сълзи бабата на детето.

Майката на Мелани е от Вакарел и рядко оставала в Габра. По време на трагедията отново не е била там, защото отишла да си ремонтира колата.

 След трагедията дошла, но днес си стегнала багажа и заминала, обясниха родителите на нейния съпруг.

 Жители на селото разказаха пред TrafficNews, че почерненото семейство било с добро име, били работливи и разбрани хора. Бащата Иво пораснал пред очите на възрастните съседи, бил добряк, последно работел в склад в съседното село Крушовица.  

Малката Мелани пък била любимка на всички баби в Габра заради веселия си характер.

„Голяма трагедия! Не стига тая мъка, ами по разни там фейсбуци пишат, че родителите на Мелани били безотговорни и затова станала белята. Не ги е срам, човекът си отиде, но не успя да спаси момиченцето”, коментираха местните хора пред екипа ни.

Мелани и баща й ще бъдат погребани в един ковчег утре.

 

.

Момиченце падна в кладенец, баща му се хвърля да го спасява. И двамата загиват!Софийското село Габра в шок от трагедията