15-годишно момче е починало от хипотермия и удавяне във водоем край Марково. 

Детето и двама негови приятели отишли да се пързалят на образувалия се лед върху Малкия язовир - микроязовир между Марково и Първенец. Първо по леда поело 15-годишното момче, което стигнал средата и започнало да скача. Вследствие на упражнения натиск, ледът се пропукал, а детето пропаднало в него.

Другите тийнейджъри се изплашили и започнали да звънят на свои роднини, без да знаят как да постъпят. През това време ледената вода е започнала да обгръща жертвата, докато пропадналото момче не е изпаднало в хипотермия. Обаждане към 112 е постъпило едва след около 15 минути или около 16:45 днес, когато 15-годишният е започнал да потъва и се е загубил под ледените късове.

На място първи се е отзовал кметът на Марково Пламен Кабаков, а след него са пристигнали екипи на полицията и СОД към Пожарна безопасност и защита на населението. За съжаление при пристигането им, момчето вече е било под вода. 

Към момента екипите правят всичко възможно да намерят тялото на детето. 

Към момента няма информация за това дали другите деца са се намирали върху язовира по време на инцидента или изобщо не са се престрашили да стъпят на ледената повърхност.

Снимка: Архив