“Преди 6 месеца Славчо Атанасов беше казал, че единствената причина да иска да отиде на избори, е да се яви на балотаж с мен. Когато няма такъв, явно си смени позицията и излъга избирателите си”, това заяви кметът на Пловдив Иван Тотев по повод издигането на Славчо Атанасов като кандидат кмет.

По-рано днес стана ясно, че ПП ВМРО няма да участва самостоятелно на местните избори, а ще търси коалиционно партньорство. Като кандидатура от партията посочиха Атанасов като най-подходящ.

ВМРО подкрепи Славчо Атанасов за кмет на ПловдивФормацията ще търси коалиционна подкрепа за издигането на Атанасов

Иван Тотев припомни, че в момента текат номинациите  за градоначалник и районни кметове. Въпреки, че събранията реално ще приключат тази седмица, номинацията за кмет на ГЕРБ ще стане ясна през август, когато изтича първоначално определеният срок.

На този етап Тотев отказа да коментира кой е фаворитът му. „Всички кандидати са достойни”, каза кметът.

Тотев присъства на подписването на споразумение за двустранно сътрудничество между МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и БЧК „Мобилни социални екипи”.

Основен партньор на БЧК е Община Пловдив. В програмата като партньори участват частната компания „Трафик СОТ“ и УМБАЛ „Свети Георги“. МБАЛ „Св. Пантелеймон“ Пловдив е втората болница, която се включва като партньор. От август към спешното отделение на болничното заведение ще бъде разкрита доброволческа приемна на БЧК.

Иван Тотев: Фаворитът ми за мой наследник ще го кажа на Бойко БорисовЛесно се управлява след Славчо Атанасов, трудно е след мен, каза кметът