Вторник ще започне с мъгла в котловините и низините. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури, в повечето райони, ще бъдат между 23° и 28°, в София - около 26°. Минимални температури между 7° и 12°. Атмосферното налягане през деня още малко ще се понижи и ще бъде близко до средното за октомври, прогнозират от НИМХ.

Над Черноморието ще има ниска облачност или мъгла. В следобедните часове видимостта временно ще се подобри, облачността ще намалее. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха: 19°-21°. Температурата на морската вода е 20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще бъде слънчево и топло. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 15°.

През следващите дни ще остане топло за периода, в повечето райони - и слънчево, на места в низините на изток, а към четвъртък-петък и покрай Дунав, след полунощ и преди обяд ще има ниска облачност или мъгла, от които ще преръмява. Ще бъде почти тихо. Преобладаващите максимални температури ще са между 21° и 26°, по Черноморието, където ниската облачност или мъглата ще се задържат по-дълго - до около 20°. Минималните в повечето места ще са между 7° и 12°. В планините ще бъде слънчево и по-топло от обичайното за втората половина от октомври.