Ученичка беше пребита в центъра на София от две малко по-големи момчета. Грозната сцена се разиграла вечерта във вторник на улица "11 август", научи TrafficNews. Пострадалата 15-годишна Силвия Алексиева живее наблизо на четвъртия eтаж на стара кооперация.  След като ударили няколко пъти по главата и тялото момичето, нападателите избягали в посока към паметника на Васил Левски на едноименния булевард.

След побоя Силвия била откарана в "Пирогов", където след преглед и оказана помощ пуснали ученичката за домашно лечение.

След като нейните родители подали оплакване в полицията , момичето описало побойниците. Малко по-късно те били задържани на спирката на бул. "Васил Левски" и улица "Московска". 

Оказало се, че биячите са 16-годишният Абдулкарим Ханади, който живее на бул. "Мария Луиза",  и по-големият с една година Николай Мерджанов, който е от квартал "Иван Вазов".. Двамата са задържани за 24 часа, а мотивите за бруталното нападение тепърва се изясняват. 

TrafficNews се опита да се свърже с близките на Силвия, но те не бяха открити за коментар. Съседи от входа пък заявиха, че не знаят за побоя, но напоследък редовно имало проблеми с агресивни тийнейджъри. "Пият ли, друсат ли се, но са готови да ти налетят дори за една забележка", коментира една от жените в кооперацията.