Лютви Местан не е открит на нито един от адресите, които е посочил.

А защо е търсен ли? Търсен е от полицаи, които били пратени, за да му връчат постановление, с което наново се отнема шофьорската му книжка, обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Тя посочи пред медиите, че от 2013-а досега Местан има 13 фиша и един акт, като всички те били за превишена скорост.

По думите й разследващите вече имат данни, че лидерът на ДОСТ има вина за тежката катастрофа на 14 април край Маказа, където загина бебе.

Румяна Арнаудова обясни още, че до момента няма данни Местан да се е обаждал на държавни служители, както и да е оказвал какъвто и да било натиск по делото, което тече срещу него.

TrafficNews припомня, че сутринта главният прокурор Сотир Цацаров взе под специален надзор досъдебното производство, а този следобед Кърджалийският окръжен съд отмени мярката "Забрана за напускане пределите на Република България" на лидера на партия ДОСТ.

Вчера Лютви Местан пусна жалба срещу паричната си гаранция от 10 хил. лева, но съдът не я уважи, а го задължи до 15 април да внесе парите, за да остане на свобода.

Върнаха му книжката, сега съдът пусна Местан да напусне БългарияЗабраната за напускане на страната се явявала прекомерно ограничение

Цацаров поема лично разследването срещу Лютви МестанСпоред него делото е с фактическа и правна сложност

Дядото на загиналото бебе: Местан е виновен, той не знае закона!Според близките на семейството на кръстовището има добра видимост