Концертът в подкрепа на 18-годишната ученичка от Велико Търново Никол Владкова запълни до краен предел залата на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”. Близо 20 000 лева бяха събрани по време на благотворителното събитие #ЗаедноЗаНикол, организирано от съучениците на Никол от Природо-математическата гимназия „Васил Друмев”.

 Повече от 18 хиляди лева бяха събрани от продадени покани за концерта, около 2 000 лв. са събрани в дарителниците по време на събитието и 5 000 евро са постъпили по банковата сметка от шестима евродепутати. В проявата взеха участие безвъзмездно популярни поп, рок и фолк изпълнители, както и местни певчески и танцови формации и таланти.

Началото бе дадено с изпълнение на химна на Велико Търново- „Откога се мила моя майно ле“, по известен като песен на Иван Шишман, изпълнен от духовия оркестър към НВУ „Васил Левски“. Концертът с водещ Руслан Мъйнов откриха кметът на Велико Търново Даниел Панов и директорът на ПМГ „Васил Друмев“ Ангел Гушев.

Даниел Панов не скри възхищението си от инициативата на младите хора и подкрепата за благородната кауза.

„Тази вечер Велико Търново отново дава пример на цяла България – за единство, за солидарност, подкрепа, за доброта. Жителите на българската историческа и духовна столица и най-вече – нашите деца, имат добри сърца. А урокът, който всички трябва да научим, е един: Доброто винаги побеждава! Гордея се с вас – децата и младите хора на Велико Търново. С всички благотворителни инициативи вие доказват, че сте поели по правилен път в живота. Благодаря ви! Вие правите много и съм сигурен, че и това начинание ще е успешно и Никол ще успее. Благодаря на вашите родители и семейства за възпитанието, което са ви дали. Благодаря и на вашите учители. Нека вашият пример служи за подражание на цяла България. Вие – с вашите добри сърца и дела, успявате да научите и политиците да бъдат добри! Още веднъж – гордея се с вас! Благодаря и на всички, които помагат и подкрепят Никол”, обърна се към учениците и гостите на концерта Даниел Панов.

„Нека всички отворим сърцата си за доброто и да канализираме добрата енергия, за да помогнем на Никол!“, каза и директорът на гимназията Ангел Гушев, който специално благодари на ръководството на Общината и на всички институции и фирми, подкрепили каузата. След това местни таланти излязоха на сцената.

Последваха прочувствено видеообръщение от Нана Гладуиш, която от няколко години се бори с рак на гърдата. За подкрепа и съпричастност в свое обръщения призоваваха още звезди на българската сцена и шоубизнеса като Йорданка Христова, Васил Найденов, Данчо Караджов, БТР, водещите на „Като две капки вода“ Зуека и Рачков. Бившият вокалист на Д2 Дичо също се обърна към великотърновци да подкрепят Никол.

През миналата седмица той дари паричната си награда от 1000 лева от „Като две капки вода“ за лечението на абитуриентката. Участие в концерта взеха Орлин Горанов, Руслан Мъйнов, Искрен Пецов, Галин, хип-хоп групата „БНР – бандата на ръба“, духовият оркестър при НВУ „Васил Левски“, както и местни изпълнители: СК „Зоки“, „Търновска царица“, Лилия Ангеличева, Гергана Стоянова и Александър Момински от Горна Оряховица. Всички те не скриха респекта си от мащабите на благотворителната проява и добрата организация.

18-годишната Никол Владкова се бори с рядко онкологично заболяване- сарком на меките тъкани. В момента тя е в клиника в Истанбул, където се е подложила на втори курс химиотерапия. В подкрепа на момичето и събирането на средства за лечението й във Велико Търново бе организирана поредица от благотворителни събития, много местни фирми също откликнаха на призива за помощ. На всяка една фирма и институция, която подкрепи безвъзмездно вчерашния концерт, бе връчен и благодарствен адрес от името на директора на гимназията Ангел Гушев.