Лунен пейзаж посреща и изпраща пътуващите, които използват летище Пловдив. Пътят, по който се стига до аеропорта, от години е в потресаващо състояние, коментират местни жители. Състоянието му обаче далеч не е най-големият инфраструктурен проблем в село Крумово, допълват те.

За компрометираните пътни настилки сигнализират местни жители, останали потресени от състоянието на улиците "Генерал Скобелев", "Васил Левски", "Чайка", "Никола Вапцаров" и "Тунджа". При проверка на място се оказа, че в подобно състояние са почти всички вътрешноквартални улици в селото, като на някои от тях асфалт не е полаган. Подобен е случаят с улица "Римски мост", която е била чакълирана многократно през последните години. 

"За да се придвижваме по тези улици, са ни необходими джипове или БТР-и", коментират местните. Гумените ботуши са станали задължителна част от облеклото за мнозина от тях. Някои от улиците са били ремонтирани преди години, но на мястото на старите кръпки отново са зейнали дупки. Липсват и тротоарни настилки. Някои от живущите в селото са решили да вземат нещата в свои ръце, като сами са събрали пари за чакълирането на определени участъци. На места пред домовете се виждат струпани плочи и пясък. 

Наш репортер се обърна за коментар към кмета на селото Румяна Самоковарева. Тя обясни, че в момента тече обществена поръчка за ремонт на вътрешноквартални улици в община "Родопи" на стойност 1 милион лева.

"В поръчката няма упоменати улици, но аз винаги подавам тези, на които вече има изградена канализация, но няма положен асфалт", обясни тя. 

Самоковарева допълни, че наскоро е асфалтиран входът на селото откъм главния път Пловдив-Асеновград.

Кметицата на Крумово: Уличната ни мрежа не е ремонтирана отпреди 89-а

За проблема разказва репортажът на Милен Ангелов и Деница Лещева:

Очаквайте коментарите на Румяна Самоковарева и кмета на община "Родопи" Пламен Спасов!

Вижте и СНИМКИ от улиците, които според местните са в най-критично състояние:

ул. "Генерал Скобелев" и ул. "Никола Вапцаров":

 

 

Районът около пътя за Летище Пловдив:

 

ул. "Римски мост":

ул. "Сергей Румянцев":

ул. "Ивайло":

ул. "Васил Левски":

ул. "Хан Крум":

ул. "Чайка":

 

ул. "Хан Аспарух":