Стопаните на двете кучета, открити затворени в площадката до парк "Лаута" са открити, съобщи за TrafficNews директорът на Зооветеринарния комплекс Георги Божев. "Благодарение на вашите публикации , собствениците се свързаха с нас и казаха, че в момента не са в града , но утре ще дойдат да приберат кучетата. Твърдят , че са избягали" заяви той и допълни, че за да си ги получат те ще трябва да платят сътнветните такси за отвеждане в приюта и престой. 

Двете кучета бяха изоставени повече от 24 часа сами на кучешка площадка в Тракия. Животните са с каишки и мадальони, едното е хъски, а другото каракачанка. С TrafficNews се свързаха жители на района, които разказаха, че кучетата цяла нощ виели от глад и студ, сами в ограждението.

Тази сутрин хора, които живеят в близката кооперация  са дали храна и вода на кучетата и са алармирали Зооветеринарния комплекс за бедстващите животни.

Дали обаче става дума за бягство или за безотговорно отношение на стопаните? Според наши читатели двете кучета редовно скитали без повод и сами, като неведнъж са щели да попаднат под гумите на автомобил. "Много хора звъняхме на собственичката, но тя си беше изключила телефона. Ако един човек си загуби кучето дали ще му е изключен телефона?!" попитаха те. Според тях хъскито има тумор. 

"Безобразие е хората да изхвърлят по този начин животни, за които са поели отговорност. После с парите на данъкоплатците да се събират изоставени кучета, да се кастрират и да ги гледат.  Да не говорим, че голяма част дори не си правят труда да ги чипират, ваксинират и обезпаразитяват" коментират читатели. 

Началникът на ЗВК заяви, че сигналите ще бъдат предадени на общинския инспекторат, за да могат регулярно да следят дали въпросните животни се оставят без надзор извън дома на собствениците. 

Междувременно множество хора декларираха, че ще подадат жалба срещу собствениците за безстопанственост. 

Пловдивчани зарязаха двете си кучета повече от ден на площадка, добри хора ги спасихаПърви са се отзовали служителите на Зооветеринарния комплекс