Нуждата си е нужда и в нея няма нищо срамно. Срамното идва тогава, когато има нужда, а няма място. Да, точно така, става въпрос за обществените тоалетни.

Това е сериозен проблем. Дебат обаче липсва. Може би темата е твърде лична, твърде чувствителна или чисто и просто твърде неудобна. Липсата на тоалетни на обществени месат е осезаема, а второ мнение за състоянието на наличните няма - екотоалетните са неподдържани, мизерни и дори напълно неизползваеми.

В центъра на столицата липсата на тоалетни се забелязва с просто око, но се усеща едва когато ножът опре до кокал. В действителност има екотоалетни на няколко места в центъра, но те са собственост на заведения и не само са мръсни, но и гражданите са принудени да платят, за да ги използват.

Големият проблем със сътоянието на обществените тоалетни се дължи на факта, че се почистват веднъж седмично, вместо всекидневно, а повечето граждани са категорични пред екипа на TrafficNews - процесът е друстранен.

Освен че тоалетни липсват, освен че са в лошо състояние, те не се и пазят от самото общество. Това значително задълбочава проблема, пред който се изправят не само младежи, излезли да пият по бира в централния парк, но и майки с деца и възрастни хора, отишли да се насладят на хубавото и топло време.

Вижте какво споделиха още гражданите пред TrafficNews: