Гръмотевични бури, придружени с обилни количества дъжд, връхлитат страната днес. Жълт и оранжев код за опасно време е обявен за цяла България. Очакват се обилни валежи от дъжд, които ще достигнат до 80 литра на кв./м., като на места те ще са съпроводени от гръмотевични бури и градушка. Валежите ще са по-интензивни в следобедните часове и през нощта срещу четвъртък.

Най-опасно ще е времето в Южна България, като в най-южните области е обявен код "оранжево". Жълт код за гръмотевици и дъжд е обявен в за областите около Стара планина. И там се очакват грамотевични бури, като дъждът ще бъде по-умерен  - с количества между 15 и 30 л./кв.м. за Пловдив и София. На места в Родопите се очаква валежите да достигнат до 50 л./кв.м.   

Дъждът и облачното време от тъмните часове на деня ще поутихнат сутринта, ала още преди обяд от запад отново ще завали дъжд, който ще обхване по-голямата част от страната. 

Привечер от северозапад валежите ще започнат да спират, но в южните и източните райони ще продължи да вали и през нощта срещу четвъртък, като на места там се очаква да паднат значителни количества. По-голяма е вероятността за гръмотевични бури и градушки в Южна България.

Вятърът ще е предимно умерен от северозапад и с него ще прониква хладен въздух. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 21° и 26°, по-високи в крайните югозападни райони. Атмосферното налягане ще е малко по-ниско от средното за месеца и още малко ще се понижи.

Лошо време за планина

Над планините ще е облачно и дъждовно, на места ще се развият и гръмотевични бури. Ще духа до умерен север-северозападен, по високите открити части – силен до бурен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра – около 19°, на 2000 метра – около 12°, по- ниски в Стара планина.

Мокро на плажа

Над Черноморието сутринта валежите ще спрат и до обяд ще има временни разкъсвания на облачността. След обяд отново ще завали и с прекъсвания ще продължи да вали и през нощта срещу четвъртък. Вятърът ще е предимно умерен от север-северозапад, след обяд временно ще се обърне от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 23° и 26°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.