Стефан Данаилов се раздвижва след операцията и вече сяда на леглото. Това съобщи пред "24 часа" директорът на "Бургасмед" д-р Стоил Апостолов.

В четвъртък следобед в бургаската болница му бе направена тежка операция със смяна на тазобедрената става от екип начело със светилото в травматологията проф. Андрей Йотов. Според медици 24 часа след такава интервенция е постижение за пациент да седне на леглото. Очакванията на лекарския екип били днес или утре да се изправи след което ще започне специална програма за рехабилитация.

"Нощта е минала спокойно, а следоперативното му състояние е стабилно и вероятно в неделя ще бъде изведен от интензивното отделение, но това ще реши лекарският екип", каза д-р Апостолов. Според персонала на болницата Ламбо бил видимо в добро състояние на духа и даже пускал шегички.

Мастера бе докаран на носилка в "Бургасмед" във вторник сутринта със счупена тазобедрена става след падане на хлъзгава тераса в хотел "Приморско", което наложи операцията му в Бургас. Специално за именития пациент по морето пристигна проф. Йотов, който в екип с лекари от "Софиямед" и "Бургасмед" извърши оперативната интервенция. Единият от вариантите бе да го преместят в София, но бе преценено, че е рисковано в това състояние да пропътува 400 км. до столицата.

Ако в неделя Стефан Данаилов бъде преместен на общ режим от интензивното, в понеделник ще може да посреща посетители за свиждане.

За среща със съпартиеца си за късния следобяд вече се уговорили лидерът на бургаската БСП Живко Господинов и депутатът Николай Тишев. Досега избягвали посещението в болницата, за да не притесняват актьора преди операция.

Приеха по спешност Стефан Данаилов в бургаска болницаЛинейката е транспортирала Ламбо от Приморско, правят му снимка за счупване