Цветко Цветков, убил майка си преди 6 години и за който TrafficNews ви разказа, съвсем скоро ще има покрив над главата си. Той вече е подал документи до Дирекция „Социално подпомагане”, а от ведомството са готови да му подадат ръка. На Цветков вече е намерено жилище – в приюта на „Цариградско шосе”. Единственото условие и последна стъпка, която трябва да направи бившият шампион по джудо, е да си направи медицински изследвания. "Безкрайно съм им благодарен, че ми помогнаха" , заяви той пред репортер на сайта, който днес го откри в центъра на града. Той разказа, че вече е запазил час при личния си лекар, който да придвижи документацията за изследванията.

„Синът ми каза, че не може да ме приюти, но поне успяхме да разговаряме и да го видя. Даде ми пари, за да си наема стая в хотел. Съпругата му има проблеми и няма как да остана при тях. Важното е, че се видяхме”, сподели Цецо.

До настаняването си в приюта той ще остане при свои приятел, които му е дал покрив над главата през нощта.

„Спя в едно заведение. Пазя през нощта, ако някой реши да краде. За благодарност, собственикът ме приюти в кафенето. Много съм му благодарен. Сега трябва да си намеря работа. Сутрин ходя да тренирам на стадион „Пловдив”. Трябва да вляза във форма, за да се върна отново към спорта. Това ми е целта – да имам дом и да се върна на тепиха”, споделя още Цветков.

Мъжът ни уверява, че стриктно пие хапчетата си, като дори ги извади от чантата, с която обикаля улиците. През деня Цецо посещава кафене в центъра, където го черпят по нещо разхладително и кафе.

Преди дни TrafficNews разказа историята на дългогодишния републикански шампион по джудо, който поради психични проблеми уби майка си през 2013 година.

Мъжът, едър като канара, я удушава в семейното жилище в квартал „Изгрев” в Пловдив.  След това се обажда на личния си лекар и  му съобщава какво е направил.  След минути на място пристига полиция и, а Цветков е окован с белезници и отведен в ареста. Причината за злодеянието е класическа – майката, разтревожена от проблемите на сина си,  прехвърля жилището си на сестра му.  Това й коства живота. Цветко така и не застава на подсъдимата скамейка. Мъжът отдавна е диагностициран с параноидна шизофрения и не може да носи наказателна отговорност. Настанен е в затворническата болница в Ловеч, където остава 4 години и половина. След това прекарва още няколко месеца в психиатричната клиника в Раднево, а накрая лежи около месец в Центъра за психично здраве на бул. „Пещерско шосе”. Преди седмица, на 9 юли, той е освободен от психиатрията. 

Още за Цветко Цветков и неговата история може да видите ТУК: 

Шест години след като е убил майка си, Цветко е на улицата - сам, без покрив, на хапчета48-годишният мъж е поредният в армията от психичноболни българи, от които никой не се интересува