20-годишният Кристиян Бойков, който е обвинен за хакерската атака на системата на НАП не е действал сам и е бил само изпълнител, коментира Главният прокурор Сотир Цацаров. По думите му все още не е ясно кой точно стои зад атаката. 

"Ако в началния етап на разследването сме считали, че Кристян Бойков е единственият извършител на престъплението, в момента имаме достатъчно основание да смятаме, че той не е сам. Имаме достатъчно доказателства да считаме, че той е изпълнителя, но в никакъв случай не е сам. Има и поръчител, има и подбудител.", коментира Цацаров. 

Главният прокурор допълни, че от фирмата на Кристян са имали очаквания, че компютъра няма да бъде декриптиран, но разследващите са се справили, въпреки че има част, която все още не е достъпна за тях. 

"Три дни преди изтичането на базата данни на НАП  в публичното пространство Кристян Бойков е разполагал с тях. Има доказателства и че той е автор на изпратените до медиите мейли.", обясни Цацаров. 

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов пък каза, че се извършват процесуално следствени действия във фирмата. Освен това служителите на TAD Group отказали да дадат достъп до паролите на компютрите си.