Да бъде въведена пълна забрана за движението на МПС в Морската градина. Това реши Комисията по безопасност на движението към Община Варна на извънредно заседание този следобед, съобщи "Дарик".

Решението идва след трагичния инцидент от събота, при който 5-годишно дете загина,  блъснато от лека кола на платен паркинг в Морската градина. 

На входовете на парка ще бъдат поставени забранителни знаци за влизане. Изключение ще се прави само за коли, обслужващи Зоопарка, Делфинариума, Логопедичната детска градина и Карин дом. Допълнително ще бъде уточнен начинът, по който ще става влизането им.  "Като мотив за това решение ще послужи актуализираният наскоро Генерален план за организация на движението на територията на Община Варна", обясни Пламена Маринова, заместник-кмет на Варна по юридическите въпроси. 

Комисията реши още служителите на Общинска полиция ще бъдат упълномощени да налагат санкции по спазване на забраната за движение. „Даваме си сметка, че това решение не е популярно и ще бъде в ущърб на някои. Длъжни сме обаче да се съобразим с обществения интерес”, заяви председателят на комисията - зам.-кметът по сигурността и обществения ред Тодор Иванов.

"Решението на Комисията по безопасност на движението ще бъде веднага внесено при кмета", уточни Иванов.