Улицата, която чака асфалт от 10 години, след злополучен ВиК проект, продължава да е в потресаващо състояние. За това сигнализират жители на брациговското село Исперихово, които ежедневно минават през компрометираната улица "35-а". Както вече ви разказахме, местните от години надават вой към управата с искания улицата да бъде ремонтирана, но резултат няма.

Сагата започва когато асфалтът бива премахнат, за да се изгради канализация. Тръбите са положени успешно и дейностите по проекта приключват. Пътната настилка обаче така и не бива възстановена, разказва местната жителка. Оттогава насам теренът пред домовете на испериховци се е превърнал в змиярник, а живущите неведнъж са затъвали в огромни кални ями през дъждовните дни. 

"След като се свързах с вас, кметът на селото г-н Георгиев обеща, че до средата на септември улицата ще бъде асфалтирана. Досега обаче нищо не се е променило", сигнализира Йорданка Крумова, която е жител на въпросната улица. 

Наш репортер отново не успя да се свърже с кметството на селото. Както и при предишните ни опити, се оказа, че телефонните номера, обявени в интернет пространството, са невалидни. Успяхме обаче да получим коментар от инж. Румяна Григорова, директор на дирекция "Строителство" в община Брацигово. Тя увери, че проектът предстои да бъде реализиран и няма повод за притеснение, тъй като стартът на дейностите е въпрос на време.

"В момента в общината вървят две процедури за ВиК проекти в населените места край Брацигово, включително и възстановяване на пътни настилки. Проектът, който е за възстановяване на улици, включва както общинския център, така и малките населени места. Двата проекта вървяха заедно и трябваше да тръгнат процедурите. Определящи ще бъдат метеорологичните условия", обясни Григорова. Тя допълни, че в момента се подготвят актовете по откриване на строителни площадки. Това са задължителни процедури, а кметовете ще управляват самите дейности, уточни тя. Инженерът допълни, че там където е имало ВиК ремонти, улиците ще бъдат възстановени в участъка, в който трасето е било разкопано.