Незаконнопостроеният клуб "Дестини" в ЖР "Тракия" ще бъде съборен. Това заяви кметът Иван Тотев на сесия на общината днес. Общинският съвет отпусна 42 хиляди лева на кметството на район "Тракия" , където се намира обекта. Решението идва след разследване и серия публикации на TrafficNews по темата. 

Хазартен бос не зачита решение на съда, община Пловдив - в ролята на щраусЗащо властта мери с двоен аршин и си затваря очите за незаконния клуб "Дестини" ?

При гласуването на промяната в бюджета съветникът от Съюз за Пловдив Евелин Парасков попита дали парите ще отидат конкретно за премахването на този конкретен обект. Кметът Тотев увери, че сумата се отпуска точно с тази цел. "Имаме уверение от собственика, че сам ще демонтира конструкцията, но ако това не стане, ние ще го премахнем" заяви градоначалникът. 

Има заповед за събаряне на районния кмет Костадин Димитров и решение на Върховен Административен съд, които са категорични. Решението влиза в сила след две седмици. 

Върховните магистрати потвърдиха решението на пловдивския Административен  съд, който няколко месеца по-рано разпореди клуб „Дестини”, намиращ се в непосредствена близост до комплекс „Гербера” да бъде съборен. Причината е, че заведението е построено без необходимите документи. Шест месеца по-късно обаче луксозният клуб продължава да е на мястото си. 

Освен, че е заведението е издигнато без необходимото строително разрешение, срещу него през последните няколко години в районното кметство има множество жалби за шум и работа в малките часове на деня, въпреки, че "Дестини" няма разрешително за удължено работно време. 

Повече от половин година  районното кметство обаче бавеше изпълнението на съдебното решение с мотива, че не разполага със средства за премахване на обекта.

TrafficNews, който следи от самото начало казуса с незаконното заведение, свърза нежеланието за активни действия на властимащите с наемателя на въпросното заведение - "Дирос трайд" ООД.  Единият от собствениците на фирмата е пловдивчанинът Динко Миленчев. Той е собственик на веригата казина „Империя” , а от миналата година е и собственик на футболен клуб „Спартак Пловдив 1947”.

Динко Миленчев декларира сериозни планове  за възраждането на клуба. В момента в общината се подготвят документите за концесията като общата сума на инвестицията на хазартния бос се очаква да надхвърли 10 милиона лева. Предположението - нашето, както и на живеещите в близост до "Дестини" бе , че местната власт не иска да си разваля отношенията с концесионера. 

След публикациите в TrafficNews пловдивската прокуратура започна проверка по казуса.