След Пампорово: Затварят и ски зоната в Банско

Всички чужденци ще попълват специална декларация

Ямбол 16.03.2020 12:24 1331 0
След Пампорово: Затварят и ски зоната в Банско

Затварят ски зоната в Банско. Няма да се допускат повече скиори. Решението е на общинския кризисен щаб, съобщи кметът Иван Кадев, цитиран от "24 часа".

На заседанието на щаба е присъствал представител на фирмата концесионер Юлен, който е уверил, че ще спрат всички съоръжения по възможно най-бързия начин. 

Всички чужденци, които са в града, ще попълват специална декларация, преведена на английски, че са запознати за извънредното положение в Банско. Ще им бъде представена и заповедта на министъра, за да спазват ограничения.

Припомняме, по-рано имаше две положителни проби в Благоевградска област. Едната бе на 9-годишно дете, другата - на възрастен англичанин, дошъл преди 5 дни да кара ски в Банско. 

Също днес затвори и ски зона Пампорово. От ръководството са взели това решение заради въведеното извънредно положение в страната и с оглед на опазването на здравето на всички туристи.

Припомняме, по-рано днес доц. Румен Драганов от Контролния съвет на Националния борд по туризъм изрази убеденост, че туристическият бранш няма да загине заради кризата.

Ски зоната в Пампорово затвориНяма да се допускат туристи от 17 март до 29 март

 

Акценти

Изпрати новина