"Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя, кои са скритите послания на ретроградните планети.

Какво означава ретроградна планета? Думата “ретрограден“ означава връщане назад. Но ретроградната планета не обръща внезапно своето движение в обратна посока.

Слънцето и Луната са светила, въпреки че условно са “планети” и те никога не се движат ретроградно.

 Ретрограден Меркурий - Това е планета на разсъдливостта, ума и комуникациите. Когато е ретрограден, процесът на мислене изглежда по-задълбочен и проницателен. Съществува някаква вътрешна способност да влиза във връзка с чувствата и мислите на другите хора, което понякога предпазва от прибързани заключения. Много писатели имат ретроградни планети, защото за много от тези хора е по-лесно да се изразяват писмено, отколкото устно.

Близнаци (Меркурий)

Меркурий е управител на Близнаци, негов цвят е жълтото, с качества като лъчезарност, топлота, мекота, остър ум, откритост, възторженост, осъзнатост, яснота, лекота.

Дева (Меркурий)

В знака Дева планетата Меркурий се представя от кафявия цвят, който е цвета на земята, на стабилността, реализма и домашния уют. Tой вдъхва сигурност и опора, усърдност, практичност, грижа за другите, дълбока душевност.

Ретроградна Венера - Това е планетата на привързаността, обществените импулси и ценности. Когато е ретроградна, индивидът не винаги е способен да покаже любов и привързаност, независимо колко дълбоко изпитва тези чувства. Трудно му е да бъде демонстративен. Той е стеснителен. Процесът на съзряване може да се забави и затова подходът към любовта може да е незрял. Или човек може да прояви импровизирано отношение към любовта и любовната авантюра и това може да го охарактеризира като нимфа или сатир.

Везни (Венера)

Розовото е цвета на Венера в знака Везни, както и синьото. Свързва се с дисциплина, хармония, равновесие, безпристрастност, мир, разбирателство, служене, лидерство, удовлетворение, щастие.

Телец (Венера)

Венера в знак Телец е зелена на цвят, свързва се със спокойствие, упоритост, целеустременост, хармония, равновесие, самоувереност.

 Ретрограден Марс - Това е планетата на действието, енергията и инициативата. Когато Марс е ретрограден, има по-малка вероятност човек да е в съревнование със себе си. Този индивид е по-преднамерен, и обикновено отработва всичко предварително, преди да го направи публично достояние. По този начин той може да избегне клопките и бързо да навакса пропуснатото. Когато се използва негативно, влиянието на ретроградния Марс, индивидът може да действа колебливо.

 Овен (Марс)

Марс в знака Овен съответства на червения цвят. Качествата, които свързваме с цвета и зодията са активност, страстност, енергичност, прямота, динамичност, импулсивност, пробивност.

Скорпион (Марс)

В знака Скорпион управляван от Марс, отново цвета е червен, но тъмночервен. Качествата с които свързваме зодията и цвета са решителност, сила, власт, самоувереност, активност, водачество, амбициозност, страст, любов.

 Ретрограден Юпитер - Това е планетата на експанзията, идеализма и оптимизма. Когато Юпитер е ретрограден, индивидът развива свои собствени религиозни и философски убеждения, идеали и даже морални принципи, вместо да приема това, което са го учили. Той търси интуитивно отговорите и ги намира вътре в себе си. Също притежава способността да вижда общата картина, вместо да се рови едностранчиво в детайлите. Той често открива пространства, които другите не забелязват.

 Стрелец (Юпитер)

Юпитер е планетата управител на знака Стрелец, а цвета който свързваме с тази планета е индиго. Той е израз на духовност, мъдрост, разширение, цялостност, дълбоко разбиране, премахване на ограниченията и задръжките, интуиция.

 Ретрограден Сатурн - Сатурн е планетата на дисциплината, учителството и управлява инстинкта за самосъхранение. Когато е ретрограден той е главният пример за свободна воля и нагласа. Негативно използвано влиянието на ретроградния Сатурн, може да ви накара да се чувствате несигурен и даже комплексиран, защото когато погледнете себе си, вие не харесвате това, което виждате. Страхувате се да не ви отхвърлят, и затова разкривате себе си, в колкото се може по-малко в ситуации, които може да завършат с провал или да ви накарат да се чувствате по този начин.

Вие като че ли се нуждаете от постоянно насърчаване, тъй като ви липсва амбицията присъща за Сатурн. Въпреки това, ако се използва позитивно това влияние, ще се вгледате в себе си и още в ранна възраст ще бъдете наясно кой сте, накъде сте тръгнал и какво ще направите, за да се доберете до целта.

Обмисляте предварително постигането на вашите цели по един скромен и ненатрапчив начин, но наистина ги постигате. Някои може да ви считат за твърде сериозен, обаче в действителност вие имате чувство за хумор, само че насочено точно в целта.

 Козирог (Сатурн)

Сатурн в знак Козирог е кафяв или черен (липса на цвят).  Качествата, които притежава са сигурност, стабилност, дисциплина, придържане към нормите и традициите, поставяне на точни и ясни цели, ограниченост, консерватизъм, постоянство, умереност, практичност, зрялост, самоувереност.

Ретрограден Уран - Тук имаме работа с планетата на свободата и пробуждането. Когато Уран е ретрограден, вътрешната насоченост на индивида подсилва импулса му да бъде различен, да счупи оковите на традицията още в ранна възраст. Потребността да бъде особен или уникален е засилена. Нуждата да се постигне лична свобода, доста често създава подтик да е над другите. Много политици, държавни глави, диктатори и обществени лидери имат ретрограден Уран.

Водолей (Уран)

Синьото е цвета на Уран във Водолей. Свързва се с проява на осъзнатост, безграничност, вяра, свобода, търсене и преживяване на обективната реалност, на истината, разрушаване на всичко старо, промяна, прогрес, приключение.

 Ретрограден Нептун - Това е планетата на интуицията, илюзията или разочарованието и духовното пробуждане. Аспектите на Нептун добиват особена значимост, когато той е ретрограден. Ако Нептун сключва аспекти, които го правят мъгляв и неясен, проникването навътре няма да помогне да се изяснят нещата; напротив - човек може да заживее в един нереален свят от мечти или напротив – напълно да заблуждава себе си. Мъченическата природа на Нептун може да добие сила и човек може да се чувства достоен, само когато се жертва за доброто на другите. С позитивни аспекти, които подкрепят ретроградния Нептун, действието което идва отвътре, може да провокира много силна лична интуиция. Всеки талант даден по рождение, може да бъде използван с лекота в една относително ранна възраст.

Риби (Нептун)

Виолетовото е цвета на Нептун в знака Риби. Неговите качества са вглъбеност, проницаемост, пророческа интуиция, мечтателност, влечение към изкуството и музиката, мистицизъм, съвършенство, идеализъм, вдъхновение, изтънченост.

Ретрограден Плутон - Плутон е планетата на трансформацията и обсебването. Тъй като той е ретрограден 6 месеца в годината, почти при половината от хората той е ретрограден. Затова е невъзможно да се припишат определени наклонности зависещи от това движение.

 Планетата  Плутон за всички зодии, може да бъде свързана с рязка промяна, сътресения, борба за власт, манипулации и жажда за контрол. Цветове -  черно, червено, бургундско червено, тъмно лилаво и комбинация от червено и черно.